Witam, kolejną pysznością na blogu są bezy, zaczynam od samych słodkości!
Ale pogoda za oknem ponura a jakoś trzeba osłodzić sobie ten czas.
Składniki :
4 białka
200g cukru
szczypta soli
Sposób przygotowania:
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubijając dodać stopniowo cukier.
Następnie robimy kleksy łyżką i wstawiamy do piekarnika.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 110°C przez koło 60 :)
Uwielbiam👍 szczególnie w takie dni 😍
OdpowiedzUsuńBez wyglądają bardzo apetycznie i krucho. Skorzystam z Twojego przepisu; )
OdpowiedzUsuńPięknie wyszły, zapewne są smaczne!
OdpowiedzUsuńmam slinotok, cudne!
OdpowiedzUsuńCzy beza wyjdzie z cukrem trzcinowym ? :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/